dilluns, 16 de febrer del 2009

comentari del diari El Periodico... que som els mestres?

"L'escola és un dret dels infants a rebre una educació, no un servei als pares. I els mestres tenen unes funcions entre les que no hi ha la de mainadera. Poseu 26 feres en una aula sense aire condicionat, amb vidrieres ben grans per aprofitar la llum... és una tarda de juny o de començaments de setembre... Ufff! Jaque els pares hauran de venir a buscar els nens amb una cullereta, s'hauran fos. Ser mestre vol dir moltes coses més que el temps d'estar-se amb els nanos. Redacta programacions, prepara materials i fes fotocòpies, corregeix, entrevistes amb pares, organitza sortides, biblioteca de centre, revistes escolars, coordinacions, formació fora d'hores laborals, queda't amb els nens que no vénen a buscar a l'hora, paperassa administrativa... Més? Horari partit sense cap ajut per a pagar el dinar, sense roba de treball... qui vol bata, se la paga!!!!, sense els 15 minutets per al esmorzar. I que consti que estar amb els monstruitos és del tot menys relaxat, eh! Si el que el conjunt de la societat vol és una escola pàrquing, que es digui ben clar i ens deixem de mandangues. Per cert, tantes hores lectives són contraproduents i si no us ho creieu compareu dades. Per acabar, una reivindicació. Sóc mare i mestra i si surto de la feina a les cinc no arribo a temps a buscar la meva nena a la seva escola. Vull que els mestres de l'altra escola allarguin el seu horari per poder conciliar la meva vida familiar i laboral :-) "

2 comentaris:

  1. Llastima que això no surti als matins punt si del sr. Cunit, clar que ell diria que ens queixem per vici i no som solidaris amb la societat.
    La vida és dura i si ets mestre... dos pedres.
    Molt bona aquesta mestra.;)))

    ResponElimina
  2. Molt bo l'escrit i també el blog. Aquí va un escrit d'avui al periodico, també molt bo:
    "L'editorial d'EL PERIÓDICO de dilluns passat, Una vaga evitable, reflecteix el que és l'animadversió generalitzada que hi ha respecte als professors per part d'un sector important de l'opinió pública. Només cal que facin o diguin alguna cosa perquè els ploguin les garrotades i les crítiques. No sóc professor, però estic casat amb una mestra i tinc familiars i amics professors. Recordaré unes dades: hi ha pares que s'encaren amb els professors perquè han castigat els seus fills o els han posat massa deures; hi ha tardes i tardes de correccions de deures i d'exàmens, a casa, fora de l'horari laboral i fins i tot en caps de setmana, i falta temps per ensenyar perquè es perd educant (ensenyar és la missió dels mestres, i educar, la dels pares). Les escoles són contenidors de nens on se'ls guarda de setembre a juny, de dilluns a divendres, de vuit del matí a cinc de la tarda. Les vacances d'estiu són molt llargues i la majoria dels pares no saben què han de fer amb els seus fills; això és l'únic que sembla importar a la societat quan es planteja aquest debat.

    No he sentit gaire gent parlar de la qualitat de les escoles si s'escurcen o es mantenen les vacances d'estiu, però tothom opina sobre on i a càrrec de qui s'han de deixar els nens durant aquesta famosa setmana de vacances del febrer. Així que, abans d'opinar de la vaga de professors, si us plau, una mica de cautela. Ens estem jugant no només la millora d'un sector fonamental, sinó el desenvolupament futur d'un país que dependrà, en bona mesura, d'aquests nens a qui avui governs i opinió pública utilitzen com a moneda de canvi. "

    ResponElimina